ТЪЖНА НОВИНА ОТ ГЕРМАНИЯ

crossЗа съжаление днес в блога си ще публикувам не толкова интересни и приятни неща. Става въпрос за днешните събития (11.03.2009 г.) в Германия. Седемнадесетгодишен ученик е извършил масово убийство на 16 човека, започвайки от неговото училище, където застрелва 10 ученика и трима учители. По късно се самоубива след кратка престрелка с полицията.
Всичко това се случва в градчето Виненден, провинция Баден-Вюртемберг, Южна Германия. Интересно е да се знае как тийнейджърът се е добрал до оръжието – италиански пистолет Берета. Баща му притежава законно 15 (ПЕТНАДЕСЕТ!!!) леки оръжия тъй като е член на стрелкови клуб. Тийнейджърът Тим К. (според германските закони не може да бъде оповестено името му докато не бъдат изяснени определени обстоятелства), просто взема оръжието без разрешението на баща си и необезпокояван поема към училището, облечен в черни дрехи, подобно на командос. (прочети още)

Advertisements

Страници: 1 2

Етикети: , , , , , , , ,

4 Коментари to “ТЪЖНА НОВИНА ОТ ГЕРМАНИЯ”

 1. mislidumi Says:

  Днес беше наистина ужасаващ ден. Макар да сме доста далеч от събитията, и при нас децата бяха много разстроени. Синът ми гледа детските новини по детския канал – имаше извънредно студио с детски психолог, обаждаха се деца в студиото и водещите се опитваха да обяснят на децата как са се справят със страха си да отидат утре в училищата си.

  Според мен също е абсолютно наложително да се провери положението с достъпа до оръжия.

 2. Пъков Says:

  Наистина трагичен случай! Разрових се за подробности и в сайта на „Шпигел“ открих потресаващи снимки:


  А това е Beretta, която Тим К. е използвал


  Лобното място на стрелеца. Витрината на авто шоурума изглежда яко надупчена

  Не че ги омаловажавам, но на фона на подобно събитие всички местни истерии ми се виждат жалки. Трябва да сме благодарни, че у нас не се случват подобни неща. Все още. Но мисля, че сме тръгнали със страшна сила по този път. И перничани вече са флагмани, за сега само с единични зверски убийства на деца от техни връстници. Какво ли обаче ни чака в (близко) бъдеще, при положение че ценностите в това общество са изкривени до немай къде…?

 3. Selene Says:

  Боже!
  Наистина, какво ли може да накара някой да откачи така, че да започне да убива безразборно… Това е безумие… Като се разбере повече, кажете. Че аз думичка на немски не знам и трудно ще си изровя инфо.

 4. wtf Says:

  ‘Защо, по дяволите, някой ще иска да убива някакви ученици? Лично аз не мога да дам отговор.’

  ‘Сюжетът явно е на мода сред връстниците ми от цял свят: младо момче, с потенциал , но слаби, как му викат сега – “връзки с обществеността”, попада под подигравките на лидери в класа и други идиоти… Те се гаврят с него, докато той превърта и ги изпотребва всичките.’

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: